Koliko je hrana malih proizvođača kvalitetnija od one u supermarketima?
Gostovanje u emisiji „Posle ručka“ na Happy TV je bilo zaista posebno iskustvo za nas. Na poziv voditeljke, prvi put smo se pojavili u jednoj TV emisiji. To nije bilo obično kratkotrajno predstavljanje, već priča sa voditeljkom i drugim gošćama koja traje preko dva sata. Tema je bila „Koliko je hrana malih proizvođača kvalitetnija od one u supermarketima“. Veoma interesantna i uvek aktuelna tema. Emisija Posle ručka HappyTV

Predstavljanje
U početnom delu emisije svaki gost je dobio priliku da se ukratko predstavi. Naravno, uz profesionalizam voditeljke, čak i mi koji smo imali tremu, uspeli smo da se stabilizujemo i predstavimo se u najboljem svetlu (tu prvenstveno misim na sebe). Pored uobičajenog prestavljanja, tu je i još po neko interesantno pitanje upućeno od voditeljke ka gostima. Na primer: „Da li je kata jestiva?“
Odgovor možete čuti u ovom kratkom video klipu.
Kulen ljut kao tašta
Šarmantna i duhovita voditeljka je uspevala svojim pitanjima i komentarima da zasmeje ceo studio. Odgovor na jedno sasvim obično pitanje je pretvorila u šalu koja je sve nasmejala. Inače, sa taštom imam odličan odnos. Tast i tašta su zaduženi za pravljenje čarolija, supruga i ja im pomažemo, dok je moja glavna uloga marketing i prodaja. Naizgled jednostavna zaduženja, u stvari veoma zahtevna i naporna. Međutim, ništa nije naporno ako se radi s ljubavlju.
Od čega pravimo naše Čarolije iz pušnice?
Ovo je neizostavno pitanje svakog televizijskog pojavljivanja, bilo da je to u formi kratkog intervjua ili pak emisije koja traje dva ili više sati.
Naše Čarolije iz pušnice pravimo od svinja sa naše farme. To su svinje prve klase, čije meso je je najkvalitetnije i najskuplje. Od začina koristimo samo osnovne začine koje ima svako domaćinstvo. Ti začini su: kuhinjska so, mlevena paprika, biber i beli luk.
Kako se suši kulen?
Onaj ko je pravio kulen, zna da je to „nauka“. Sam proces dimljenja i sušenja kulena je naizgled jednostavan, a u stvari veoma komplikovan. Nije dovoljno samo okačiti kulen u pušnicu ili na promaju i to je to. Neće se sam odimiti ili osušiti. Treba biti 24 sata prisutan u tom procesu. Ali nije ni to samo po sebi dovoljno, već je potrebno dugogodišnje iskustvo. Kod nas je tovišegeneracijsko iskustv, koje se prenosi s kolena na koleno.
Završne reči i kako možete da nas pronađete
U ovom delu emisije smo dobili mogućnost da se opet predstavimo i da objasnimo kako i gde kupci mogu da nas pronađu.
Koncept emisije Posle ručka je diskutovanje gostiju na datu temu, ali ovde je akcenat stavljen i na promovisanje domaće hrane i samih gostiju, što nama, ali i drugim gošćama predstavlja jak vetar u leđa.
Ova emisija je poučna i interesantna. U njoj možete čuti mnoge stvari koje niste znali, a tiču se pravljenja domaćih proizvoda. Možete i da vidite kako izgledaju ljudi koji prave domaće proizvode, kao i da čujete njihove priče. Svi gosti emisije su članovi Facebook grupe Mali proizvođači hrane u Srbiji.
Kompletnu emisiju možete pogledati na sledećem linku: https://www.youtube.com/watch?v=mRyHHdQJY4g&t=198s&ab_channel=HappyTV