Čarobna ekipa

Učešće na Vrnjačkom festivalu vina

O Festivalu

plakat

Vrnjački festival vina je manifestacija promotivno-edukativnog karaktera, koja je po prvi put organizovana u Vrnjačkoj Banji 13. i 14. avgusta, u praku kod Muzičkog paviljona. Centralna tema ovog Festivala je promocija poznatih i novih vinskih ukusa. 

Vrnjačka Banja je jedna od najpoznatijih i najposećenijih turističkih destinacija u Srbiji, koja ima mnoštvo interesantnih sadržaja. Ova manifestacija je obogatila turističku ponudu Vrnjačke Banje i dala posetiocima razlog više da posete ovo turističko blago Srbije.

Svoje učešće na festivalu je uzelo oko 30 vinarija iz Srbije i okruženja. Pored njih bilo je i nekoliko detilerija, ali i štandova sa hranom, kao što su sirevi, štrudle, ali i nama najvažniji štand, a to je štand Čarolija iz pušnice.  

Otkud mi tamo?

Na poziv organizatora festivala.

Nismo imali u planu, niti smo znali da treba da da se održi ovako lepa manifestacija. Mesec dana pre samog festivala, jedan od organizatora nas je kontaktirao i rekao da organizuje Prvi Vrnjački festival vina u Vrnjačkoj Banji gde će biti 30-ak vinarija. S obzirom na visok nivo kvaliteta tih vina, pomislio je da bi bilo odlično kada bi jedan od izlagača bio i neko ko proizvodi vrhunske suvomesnate proizvode, naročito kulen. Prvi i jedini koji su mu padali na pamet jesu naši proizvodi, Čarolije iz pušnice. Rekao nam je da je našeproizvode nedavno probao na nekom drugom festivalu i da se toliko oduševio da je morao da nas pozove da uveličamo ovu prelepu manifestaciju svojim učešćem.

Iako je Vrnjačka Banja udaljena oko 250 km od našeg Kuzmina, ipak smo se odlučili da učestvujemo i nismo se prevarili.

učešće

Kako smo se proveli na festivalu?

mi

Kao što rekoh, nismo pogrešili što smo prihvatili poziv od organizatora.

Ovo je za nas bilo jedno posebno iskustvo. S obzirom na to da smo mi porodična firma, onda se i porodično pojavljujemo na ovakvim i sličnim manifestacijama.

Nakon upućenog poziva, supruga i ja smo seli, na kratko razmislili, i odlučili da krenemo u ovu avanturu. Na to smo gledali kao radni vikend koji ćemo iskoristiti i za uživanje sa decom. Poveli smo i njih dve, naravno. Da bismo bili reprezentativni, morali smo svi imati, barem iste majice. Na njima je stajao naš moto, koji je oduševio veliku većinu posetilaca festivala. Bilo je tu i poznatih lica, između ostalih i predsednik opštine Vrnjačka Banja, gospodin Boban Đurović, glumci Milan Kalinić, Dragana Mićalović, i drugi. Upoznali smo se sa mnogim posetiocima, ispričali našu priču, i dobili mnogo komplimenata za ukus naših Čarolija iz pušnice.

Još jedan intervju

Slučajno ili ne, privukli smo pažnju još jedne televizijske ekipe, koja nije mogla da prođe pored našeg štanda, a da ne neapravi prilog o Čarolijama iz pušnice. 

Naravno, velika čast nam je ukazana molbom da lokalna TV Vrnjačka Banja snimi naše Čarolije iz pušnice i intervjuiše nekog od nas. 

Kao i prošli put, trema je učinila svoje, što možete pogledati na snimku.

Galerija sa Vrnjačkog festivala vina

sa gostom
proizvodi na festivalu
degustatori
sa glumcem

Zaključak našeg učečešća

Ako nas organizator pozove i sledeće godine, obavezno ćemo se odazvati 🙂
Pušnica
Čarolije iz pušnice
Autor
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.